Αντί για αγιασμό, στη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν το πρωί συμβολική κατάληψη ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού έχουν να πληρωθούν πάνω από οκτώ μήνες.

Λόγω των μακροχρόνιων οικονομικών προβλημάτων, η Σχολή Τυφλών δεν ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να παραμένουν «στο δρόμο» δεκάδες μαθητές.

Το έλλειμμα ανέρχεται μέχρι στιγμής στο ένα εκατ. ευρώ, οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επανειλημμένες προσπάθειες επίλυσης του διαχρονικού – όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι – οικονομικού προβλήματος, απέβησαν άκαρπες.

«Καλούμε την πολιτεία να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της σχολής και να αποκαταστήσει την πολύχρονη ανισότητα, σε σχέση με το αντίστοιχο ίδρυμα των Αθηνών που είναι ΝΠΔΔ και χρηματοδοτείται κανονικά», ανέφερε ο Νίκος Βασιλείου, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων.

Στο πλευρό των παιδιών αλλά και των γονιών τους και των εργαζομένων, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη σχολή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.