Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ύστερα από απόφαση του συντονιστικού των φορέων, που συμμετέχουν σε αυτήν διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο.

Απεργιακές επιτροπές επισκέπτονται χώρους εργασίας με σκοπό την ενημέρωση των εργαζόμενων, ενώ στις 5 το απόγευμα προγραμματίζεται παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

Με ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε στους βουλευτές Ηρακλείου οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών και συλλογικών φορέων του νομού, τούς ζητούν να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

«Σας μεταφέρουμε το ηχηρό, αποφασιστικό, δυναμικό μήνυμα της Ηρακλειώτικης κοινωνίας από την υπό κατάληψη Περιφέρεια Κρήτης. Είναι ώρα ευθύνης και οφείλετε να αναλάβετε το μερίδιο που σας αναλογεί. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς. Κάθε βουλευτής υποχρεούται να υπακούει στο λαό και στο Σύνταγμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση κρίνεται από όλους εμάς, που εκφράζουμε την κοινωνία του Ηρακλείου, ως ανεπιθύμητος», υποστηρίζουν οι φορείς του νομού» αναφέρεται στην επιστολή.

Στο μεταξύ εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και στους κεντρικούς δρόμους, στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους δήμους.

(Φωτογραφία αρχείου)