Σε τρίμηνη παύση από τα καθήκοντά του τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου ένας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών της Σχολής ότι τους απειλούσε και τους εκφόβιζε πως αν δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής Σχολής (27/6/2007) θα τους χαντάκωνε στη βαθμολογία των γραπτών τους.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΠ, που αποφάσισε να επιβάλει την τρίμηνη παύση του καθηγητή.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως ο εγκαλούμενος «τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της επίδειξης διαγωγής βαρέως απάδουσας στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις φοιτητών, ο καθηγητής τους απείλησε πως δεν θα περνούσαν τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου (Ιούνιος 2007), εάν στήριζαν άλλο υποψήφιο σχήμα. Μάλιστα, γινόταν χρήση απειλής σειράς καθηγητών, που «θα δυσαρεστούνταν» εάν δεν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο, είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται και εφαρμόζεται στο ΑΠΘ τέτοια απόφαση με κατηγορητήριο το συγκεκριμένο πειθαρχικό παράπτωμα.