Με δέλεαρ τα φημισμένα κεράσια του, ο Δήμος Έδεσσας θα επιχειρήσει να κατακτήσει τον «ουρανίσκο» των κατοίκων του δήμου Καβάνταρτσι (Kavadarci) της ΠΓΔΜ, ενώ οι γείτονες θα προσπαθήσουν να μας «κερδίσουν» με το κρασί τους.

Οι δύο πόλεις συμμετέχουν στο έργο «Καϊμακτσαλάν – Δρόμοι της Γαστρονομίας», με τον διακριτικό τίτλο «Kaimak», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα – ΠΓΔΜ. Είναι ύψους 250.000 ευρώ και αφορά δράσεις προβολής της τοπικής γαστρονομίας και του τουριστικού προϊόντος.

Το «Kaimak» παρουσιάστηκε, το μεσημέρι, στην Έδεσσα και όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Γιάννου: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τη γαστρονομία των δύο πόλεων. Είναι μια διαφήμιση για την περιοχή, που θα συμβάλλει στον τουρισμό και στην ανάπτυξη».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο να εκμεταλλευτεί τα παρόμοια χαρακτηριστικά, τις κοινές προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουν οι περιοχές της Έδεσσας και του Καβάνταρτσι.

Στις κύριες δραστηριότητες του έργου είναι η δημιουργία «Σπιτιών της Γεύσης» στις δύο πόλεις, καθώς επίσης κι ενός Κέντρου Πληροφόρησης Γαστρονομίας στην Έδεσσα.

Επίσης, θα διοργανωθούν δύο εκθέσεις η «Γιορτή του Κερασιού» από την πλευρά του δήμου Εδεσσας και ένα «Φεστιβάλ Κρασιού» από το δήμο Καβάνταρτσι.