Από το 2009 έχουν να περάσουν ψυχολογικό έλεγχο πολλοί αστυνομικοί

«Έχουμε μόνο δύο επιτροπές» λέει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης


ΕΛΛΑΔΑ
13:36
19/12/2017
Από το 2009 έχουν να περάσουν ψυχολογικό έλεγχο πολλοί αστυνομικοί
3
loading

«Ο νόμος χρήζει αλλαγής, είναι από το 2003» λέει για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Θεόφιλος Παπαδάκης. Αφορμή στάθηκε η οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους αστυνομικός σκότωσε γυναίκα, πεθερά και κόρη πριν αυτοκτονήσει,

«Τα ψυχολογικά τεστ είχαν εισαχθεί το 2009, όταν αυτοκτόνησε ένας αστυνομικός στην αμερικάνικη πρεσβεία (...) Με βάση τον νόμο περνάμε ψυχολογικά τεστ κάθε πέντε χρόνια. Πρόκειται για (εξετάσεις σε) επιτροπές, που είναι πολύ γρήγορες, καθώς η επιτροπή αυτή, μέσα σε δέκα με είκοσι λεπτά καλείται να δει δέκα αστυνομικούς και να αποφασίσει αν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιούν όπλο. (Η νομοθεσία προβλέπει πως ) αν αστυνομικοί έχουν δείξει δείγματα ψυχοπαθολογίας, τότε πρέπει να πάνε στον ψυχίατρο στο κεντρικό ιατρείο Αθηνών» εξηγεί μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ωστόσο, από το 2009 που ξεκίνησαν και μέχρι σήμερα, οι επιτροπές δεν έχουν περάσει από έλεγχο όλους τους αστυνομικούς.

«Από το 2009 που ξεκίνησε η διαδικασία, έχουμε μόνο δύο επιτροπές, μία για τη βόρεια και μία για τη νότια Ελλάδα, και δεν έχουν περάσει από έλεγχο όλους τους αστυνομικούς, σε όλες τις διευθύνσεις νομών. Εγώ πέρασα το 2009 και δεν έχω περάσει ξανά έκτοτε, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί έχουμε περάσει από έλεγχο μόνο μια φορά. Υπάρχουν νομοί που δεν έχουν περάσει ακόμη από έλεγχο» υποστηρίζει ο κ.Παπαδάκης και προσθέτει ότι χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού και με ψυχιάτρους και με ψυχολόγους.

«Το νομοθετικό πλαίσιο χρήζει αλλαγής, ενώ η ίδια διαδικασία θα πρέπει να προβλεφθεί και για τα στελέχη του λιμενικού σώματος, ενδεχομένως και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου έχουμε κρούσματα αυτοκτονιών και σε συναδέρφους μου των Ενόπλων Δυνάμεων» καταλήγει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Και ποιός

    Θα το πέρνούσε1

  2. avatar True

    Και καθαροί να έβγαιναν από τα μαϊμού τεστ μετά από τόσα χρόνια κρίσης σίγουρα θα ήταν για το Δαφνί και την Σταυρούπολη. Ελλαδισταν καλά Χριστούγεννα.

  3. avatar οι πεθερες

    περνανε απο ψυχολογικα τεστ;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει