Απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελούσαν δύο καταστήματα που έκλεισε η Νομαρχία Πειραιά.

Συγκεκριμένα, απαγόρευσε τη λειτουργία κέντρου διασκέδασης στην Αίγινα και αποθήκης εστιατορίου στον Πειραιά, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια και κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.

Πρόκειται για το κέντρο διασκέδασης με ανοιχτό μπαρ με τον διακριτικό τίτλο ΕΛΠΙΑΝΝΑ που βρίσκεται στην Λ. Καζαντζάκη στην Αίγινα και την αποθήκη στον πρώτο όροφο του Εστιατορίου-Ψαροταβέρνα του κ. Παναγιώτη Σταματάκου, στην οδό Θεμιστοκλέους 228 στην Πειραϊκή, όπου οι ελεγκτές της Νομαρχίας αντίκρισαν εικόνες απαράδεκτες για τη δημόσια υγεία.

Για όλες τις καταγγελίες υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ενημερώθηκαν αντίστοιχα ο Δήμος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας, ο Δήμος και το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να κλείνουμε επιχειρήσεις, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο όπου η οικονομική ύφεση έχει πλήξει κάθε τομέα επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Θα πρέπει ωστόσο να καταλάβουν οι άνθρωποι της αγοράς ότι η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι ευθύνη και υποχρέωσή τους. Στόχος των ποινών που επιβάλλει η Νομαρχία Πειραιά είναι ακριβώς η εμπέδωση στην συνείδηση και στην λογική του καθενός, αυτής της αδιαπραγμάτευτης για εμάς αρχής».