Αυτοψία σε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δημοτικές κοινότητες Πειραιά έκανε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή οδοποιίας του δήμου Πειραιά Αχιλλέα Κουτσοδόντη, με στόχο να διαπιστώσει την εύρυθμη και ομαλή πορεία των εργασιών.

Επιπλέον ο δήμαρχος επιθεώρησε έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ κατέγραψε προβλήματα και εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο αλλά και οι γειτονιές του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης, επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Παλαιολόγου, στη δημοτική κοινότητα, όπου υλοποιούνται εργασίες ανάπλασης. Εκεί συνομίλησε με τους επιχειρηματίες, ενώ προχώρησε σε συστάσεις για τον τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων. Ακολούθως, ο δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε τη Σωτήρος Διός, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Μώραλης βρέθηκε επίσης στην Βασιλέως Γεωργίου, όπου έχουν δημιουργηθεί νέα πεζοδρόμια και έκανε παρατηρήσεις για την αντικατάσταση της περίφραξης της νησίδας, ενώ επισκέφθηκε τη νέα παιδική χαρά στον Άγιο Χαράλαμπο και το νέο καθιστικό χώρο έναντι της παιδικής χαράς. Επιπλέον ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε την πλαζ «Βοτσαλάκια» όπου ζήτησε επιμελή καθαρισμό και φύτευση λουλουδιών στην είσοδο της παραλίας.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε τις περιοχές της Α’ Γ’, Δ’ και Ε’ δημοτικής κοινότητας για να δει ο ίδιος τα υπό εξέλιξη έργα, ενώ επισκέφθηκε και τη νέα ράμπα σύνδεσης Πειραιά – Μοσχάτου για άτομα με αναπηρία που βρίσκεται στις οδούς Καλλέργη και Κηφισού. Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αν και αναγνωρίζει ότι σε αυτή τη δεδομένη φάση ο Πειραιάς μοιάζει με ένα εργοτάξιο, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε σε δηλώσεις του: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία, προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς μια σύγχρονη, φιλόξενη και όμορφη πόλη.»

Επίσης, ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση του δήμου δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιηθούν «έργα τα οποία θα μείνουν και θα αλλάξουν την πόλη του Πειραιά προς το καλύτερο». Ζητώντας την κατανόηση των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης του Πειραιά, ο δήμαρχος, τονίζει και τη συμβολή των πολιτών που είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση της πόλης, καθώς οφείλουν και οι ίδιοι να προστατεύσουν τα έργα που υλοποιούνται στον Πειραιά.