Αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα στον Πειραιά έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό. Συγκέντρωση υπέρ των μεταναστών και προσφύγων έξω τα γραφεία της frontex από την Πρωτοβουλία του Συντονισμού για μεταναστευτικό/προσφυγικό

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιούν στις 5.00 το απόγευμα έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και η Ορ.ΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού.

«Παρά τις διευκολύνσεις της Αστυνομίας προς την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε την απειλή να βαδίσει η ρατσιστική σύναξη μίσους προς το Λιμάνι για να προχωρήσει σε πογκρόμ κατά των προσφύγων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επίθεση της κατά των προσφύγων, τις χυδαίες απελάσεις από τα νησιά και τον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την εκστρατεία κατά των αλληλέγγυων που αντιστέκονται ανοίγει το δρόμο στην επάνοδο της φασιστικής απειλής».

Στις 7.00 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη έχει προγραμματίσει και η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων» και καλεί όλους τους Έλληνες «που αντιστέκονται στην εισβολή που γίνεται στην Πατρίδα μας να δώσουν το παρόν ανεξάρτητως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων»

Στο μεταξύ, συγκέντρωση υπέρ των μεταναστών και προσφύγων πραγματοποιεί από τις 12 το μεσημέρι έξω τα γραφεία της frontex στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο Συντονισμός για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 4.500 ενώ χθες ξεκίνησε από στελέχη του λιμενικού σώματος η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.