Το… αδιαχώρητο παρατηρείται στην Κρήτη το τριήμερο 11-13 Ιουνίου που διοργανώνεται στα Μάταλα το φεστιβάλ για τους απανταχού Χίπις! Το εν λόγω φεστιβάλ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με αποτέλεσμα όλες οι γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν «κλείσει» και να μην υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο δωμάτιο!

Οπότε, όσοι εξακολουθούν να θέλουν να το παρακολουθήσουν, θα πρέπει να βρουν έγκαιρα πού θα μείνουν…

Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής των πρώην Χίπις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ τουλάχιστον έξι ΜME από Αυστρία και Γερμανία πρόκειται να βρίσκονται στα Μάταλα προκειμένου να καλύψουν το γεγονός.
 
Υπενθυμίζεται πως η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο Αρν Στροχμάγιερ, όταν πραγματοποίησε μια αναζήτηση των Χίπις με τους οποίους είχε ζήσει και ο ίδιος στα Μάταλα τη δεκαετία του ‘60. Η αναζήτηση του έδωσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και 12 μοναδικές προσωπικές ιστορίες πρώην Χίπις, οι οποίες τυπώνονται σ’ ένα λεύκωμα και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από τους ίδιους στα Μάταλα τον Ιούνιο.

«Όλοι οι πρώην χίπις με τους οποίους μίλησα, έχουν να πουν πως η περίοδος της ζωής τους στα Μάταλα, ήταν η καλύτερη που είχαν ζήσει ποτέ», είπε ο Στροχμάγιερ.

Πηγή: Cretalive