Καταλήψεις στο Φυσικό και Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πανεπιστημιούπολη, έκαναν φοιτητικοί σύλλογοι με αφορμή τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου οι φοιτητές μπορούν να πάρουν μόνο ένα σύγγραμμα. Πολλά όμως συγγράμματα δίδονται ως «πακέτο» και απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευσης του κάθε τμήματος για την προμήθεια περισσότερων συγγραμμάτων.

Πάντως, τρεις εκδοτικοί οίκοι, σταμάτησαν τη διανομή των βιβλίων σήμερα, επειδή καθυστερεί το υπουργείο Παιδείας τις οφειλές του. Μάλιστα οι εκδοτικοί οίκοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει «ούτε ένα ευρώ» από τα όσα οφείλει το υπουργείο από την αρχή της χρονιάς. Π

άντως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, έχει ήδη αποδεσμευτεί η πρώτη δόση από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των εκδοτικών οίκων, και αρχίζει άμεσα η διαδικασία πληρωμής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.