Στο σπίτι τους μένουν από το πρωί οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που φοιτούν στο σχολείο της Ψωφίδας στην ορεινή Αχαΐα, αφού τα ταξί που τα μεταφέρουν δεν πέρασαν να τα πάρουν. Έτσι, οι 25 μαθητές του Δημοτικού και οι 35 μαθητές του Γυμνασίου από την Άνω Ψωφίδα, τους Καμενιάνους και τους πέριξ της Ψωφίδας οικισμούς δεν πήγαν σχολείο.

Αυτό το αποφάσισαν οι γονείς τους, οι οποίοι δεν μετέφεραν τα παιδιά τους οι ίδιοι στο σχολείο, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι το πρωί, κυρίως στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Οι γονείς με τον τρόπο αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση διακοπής της μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο.

Εξ’ άλλου όπως ενημέρωσαν τους αρμόδιους του σχολείου της Ψωφίδας, οι ίδιοι αδυνατούν να μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους, αφού λόγω των αγροτικών τους εργασιών πρέπει να βρίσκονται από νωρίς στα χωράφια.

Το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών της Αχαΐας στα σχολεία τους σταμάτησε σήμερα με αποτέλεσμα ο δρόμος προς το σχολείο είτε να μοιάζει με “Γολγοθά” είτε να είναι “αδιάβατος”. Το πρόβλημα αφορά 6.500! μαθητές του νομού.

Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ από χθες ήδη, έδειχναν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να σταματήσουν απο σήμερα τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, αφού όπως τονίζουν δεν ικανοποιήθηκαν απο τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος σε σύσκεψη στην Αθήνα υπογράμμισε οτι θα εκταμιευτεί άμεσα μέρος του ποσού που οφείλεται απο τις αρχές του χρόνου και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: thebest.gr