Τρεις διαδοχικοί μετασεισμοί σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης μετά τη δόνηση των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:40 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Ειδικότερα, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,3 Ρίχτερ, έγιναν οι ακόλουθοι μετασεισμοί:

στις 16:03 έντασης 3,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 12,9χλμ,

στις 16:06 με ένταση 3,3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 9,1χλμ

και στις 16:08 εντάσεως 2,8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 13,4 χλμ.

«Αργοπορημένοι μετασεισμοί του μεγάλου σεισμού» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έδωσε τη δική του εκτίμηση για το μπαράζ μετασεισμών στο Ηράκλειο με ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τους ως «αργοπορημένους μετασεισμούς εκείνου του μεγάλου σεισμού».

«Σεισμός μεγέθους Μ4,3 και 3-4 μικρότεροι στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου που επλήγη από Μ6,0 στις 27.9.2021. Μάλλον πρόκειται για αργοπορημένους μετασεισμούς εκείνου του μεγάλου σεισμού. Δεν νομίζω ότι ανεβαίνει το επίπεδο του σεισμικού κινδύνου, προς το παρόν», έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σεισμός μεγέθους Μ4,3 και 3-4 μικρότεροι στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου που επλήγη από Μ6,0 στις 27.9.2021. Μάλλον…

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Friday, May 30, 2025