Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • -4 μανιτάρια (λευκά) κομμένα σε φέτες (αν δεν βρείτε τότε βάζετε κανονικά)
  • -1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • -1 πράσινη πιπεριά
  • -1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • -1 συσκευασία ζύμη πίτσας εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας
  • -1 κούπα τσαγιού σάλτσα για πίτσα
  • -125 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • -1½ φλιτζάνι τσαγιού κύβους φέτας

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Στο πάγκο της κουζίνας ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας σε λεπτό φύλλο 35 εκ., πάχους 0,5 εκ. Την απλώνουμε σε λαμαρίνα ή ταψάκι. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Απλώνουμε τη σάλτσα για πίτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω – γύρω. Πασπαλίζουμε τα τυριά, αφού έχουμε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες.
Στρώνουμε τα μανιτάρια, τις ελιές. Τέλος, στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω κάτω) στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.