Υλικά

sidagi.gr


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς , εν συνεχεία πλένουμε το κουνέλι το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,τοποθετώντας στην κοιλιά κουνελιού το δεντρολίβανο και 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά δείτε το Tips! Για περισσότερες πληροφορίες).

Περιχύνουμε το κουνέλι με το λάδι και το κρασί και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκελίδες χωρίς να τις καθαρίσουμε από τις φλούδες και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βράζουμε το ρύζι στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, αφού ετοιμαστεί προσθέτουμε έναν κύβο βοδινού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος μας, έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα μανιτάρια ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε το καλαμπόκι, το αφαιρούμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά) και είναι έτοιμο!

Tips!!

Εάν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά του σκόρδου στο φαγητό, τότε υπάρχει λύση!!
1 Παίρνετε ένα σκόρδο και το καθαρίζετε, θρυμματίστε το στο μπλέντερ σε μικρά κομματάκια όχι όμως τόσο ώστε να γίνει πολτός.
2 Σε ένα δοχείο ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε 500 ml λάδι, το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και είναι έτοιμο.
3 Κάθε φορά που θα θέλετε να νοστιμίσει το φαγητό σας με άρωμα σκόρδου, ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού θα ρίχνετε από μία κ. Σούπας λάδι (αναλόγως βέβαια και με την ποσότητα φαγητού).

Καλή σας Όρεξη!

Υλικά

Για 4-6 άτομα:

1 κουνέλι περίπου 1 κιλό
3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ή 2 κουτ. σούπας ξερό ψιλοκομμένο
1 κεφάλι σκόρδο
4 κουτ. σούπας λάδι
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. καλαμπόκι
150 γρ. τυρί κρέμα
2 κούπες ρύζι (για 4 ατομα) για λιγότερα μειώνουμε την ποσότητα.
1 πρέζα αλάτι – πιπέρι