Υλικά

Η Tessa Arias είναι μια γνωστή τηλεοπτική σεφ που έχει αφιερώσει τη μαγειρική της καριέρα στις πίτες. Σπιτικές και πεντανόστιμες πίτες που την έχουν κάνει διάσημη στα πέρατα του κόσμου. Μόνο που η Tessa έχει ένα μικρό μυστικό πίσω από τις πετυχημένες συνταγές της. Ποιο είναι αυτό; «Κρατήστε το βούτυρο κρύο καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας!». Όταν το βούτυρο ζεσταθεί, όλα αρχίζουν να πάνε στραβά, μας λέει η Tessa, «λιώνει και κολλάει και δημιουργεί χάος». Αν το βούτυρο είναι ζεστό, τότε η ζύμη θα χάσει το σχήμα της και η πίτα δεν θα βγει από τον φούρνο όπως πρέπει. Τι προτείνει η σεφ; «Κάντε ό,τι χρειαστεί για να κρατήσετε το βούτυρο κρύο σε κάθε βήμα». Προτείνει να βάζουμε στο ψυγείο όλα τα υλικά, ακόμα και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε. Κι αν δούμε ότι η ζύμη έχει ζεσταθεί εντωμεταξύ, τη βάζουμε υποχρεωτικά στο ψυγείο για να κρυώσει…