Η διάρκεια ωρίμανσης για τα αβοκάντο είναι σύντομη και μπορεί να είναι δύσκολο να προβλέψετε πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε πριν το κόψετε για να το απολαύσετε. Μάλιτα, εάν δεν περιμένετε αρκετό καιρό, είναι σκληρά και μη βρώσιμα. Από την άλλη αν το παρακάνετε με την αναμονή, μαλακώνουν και μαυρίζουν αρκετά. Χρησιμοποιώντας, όμως, αυτό το έξυπνο τέχνασμα αποθήκευσης, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των αβοκάντο σας μέχρι να είστε έτοιμοι να τα καταναλώσετε.

Αβοκάντο

Αβοκάντο: Το έξυπνο κόλπο αποθήκευσης για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Σύμφωνα με το Lifehacker, η διατήρηση των αβοκάντο σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο τα κάνει να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η ψύξη συντηρεί τα τρόφιμα επιβραδύνοντας τη δραστηριότητα των μικροβίων που προκαλούν σήψη, ενώ το νερό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι αποτρέπει την οξείδωση, κάτι που κάνει τη συνήθως πράσινη σάρκα ενός αβοκάντο να γίνεται γκριζοκαφέ με την πάροδο του χρόνου.

Το Southern Living δοκίμασε αυτό το hack με άλλες κοινές μεθόδους αποθήκευσης χρησιμοποιώντας τρία αβοκάντο. Μετά από πέντε ημέρες στον πάγκο, το πρώτο αβοκάντο έγινε υπερώριμο και καφέ εσωτερικά. Ένα δεύτερο αβοκάντο που είχε αποθηκευτεί στο συρτάρι ενός ψυγείου έγινε απόλυτα ώριμο στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ η προσέγγιση της βύθισης στο νερό είχε τα πιο δραστικά αποτελέσματα.

Αβοκάντο σε ψωμί

Αφού έμεινε σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο για πέντε ημέρες, το τρίτο αβοκάντο είχε μόλις ωριμάσει και ήταν ακόμα πολύ δύσκολο να καταναλωθεί. Ένας χρήστης του Facebook, μάλιστα, που πραγματοποίησε το δικό του άτυπο τεστ αποκάλυψε σε μια viral ανάρτηση ότι η αποθήκευση αβοκάντο σε κρύο νερό τα διατηρεί φρέσκα για έως και ένα μήνα.

Ωστόσο, αυτό το κόλπο δεν είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση. Εάν σκοπεύετε να μετατρέψετε τα σκληρά αβοκάντο σας σε γκουακαμόλε μέσα σε λίγες μέρες, καλύτερα να τα αφήσετε να ωριμάσουν στον πάγκο (ή να τα αφήσετε μόνα τους στο ψυγείο για να καθυστερήσετε την ημερομηνία λήξης τους κατά μία ή δύο ημέρες).