Δεν έχουν τέλος οι κάθε λογής μπελάδες για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τη μητρική εταιρεία του Facebook, τη Meta Inc. Όπως επιβεβαίωσε στο TechCrunch ο κολοσσός τον social media, ο Τζέρεν Μάιλς, ο οποίος ήταν διευθυντής ανάπτυξης της παγκόσμιας κοινότητας, δεν απασχολείται πλέον στην εταιρεία μετά από ένα βίντεο που έγινε viral στο YouTube. Το βίντεο το οποίο στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε στο Reddit και άλλες τοποθεσίες, τον δείχνει να μιλά σε YouTubers «κυνηγούς παιδόφιλων» και οι οποίοι τον ανακρίνουν για φερόμενες σχέσεις του με παιδιά.

Το δίωρο βίντεο, που δημοσιεύτηκε από μια ερασιτεχνική ομάδα που ονομάζεται PCI Predator Catchers Indianapolis στη σελίδα της στο YouTube, δεν απεικονίζει τον Μάιλς να έχει συλληφθεί την στιγμή που προβαίνει σε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη με κάποιο, ούτε να παραδέχεται κάποια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη, ούτε επίσης να παραδέχεται ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη. Και δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι νομικές συνέπειες αυτού, εάν υπάρχουν.

Παρουσιάζει όμως δύο άτομα που ανακρίνουν τον Μάιλς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης παραδέχεται ότι είχε ακατάλληλες επικοινωνίες με ένα 13χρονο αγόρι. Ο διευθυντής διέγραψε κάθε προφίλ του σε ιστότοπους όπως το Facebook και το Twitter.

Δεν έχουν τέλος τα ζητήματα για τον Ζούκερμπεργκ

«Η σοβαρότητα αυτών των ισχυρισμών δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Το άτομο δεν απασχολείται πλέον στην εταιρεία. Διερευνούμε ενεργά αυτήν την κατάσταση και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή», ανέφερε μια δήλωση εκπροσώπου του Meta που δόθηκε στο TechCrunch.

Το Meta πλήττεται από συνεχόμενα σκάνδαλα εδώ και χρόνια, που κυμαίνονται από ιστορίες που σχετίζονται με την προστασία δεδομένων και το απόρρητο, προβληματικά προϊόντα καθώς και πτώση στην αξία της εταιρείας. Ακόμη και τα σεξουαλικά σκάνδαλα ανηλίκων δεν αποτελούν μια «φρέσκια είδηση» ​​αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει ο ιστότοπος τεχνολογίας. Μόλις πρόσφατα, πρώην υπάλληλος της εταιρείας, μήνυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν λέγοντας ότι υπέστη επανειλημμένες ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις στην εργασία της.

Σε μία προσπάθεια της εταιρείας να επιστρέψει δυναμικά, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, προβαίνει σε ανανέωση του τμήματος δημοασίων σχέσεων ξεκινώντας με το να ονομάσει τον πρώην πολιτικό του Ηνωμένου Βασιλείου Νικ Κλεγκ ως πρόεδρό της για τις παγκόσμιες υποθέσεις.