Υλικά

  • 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι από κόκκινο κρασί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας δυνατά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το τελικό μείγμα σε ένα σφραγισμένο βάζο ή φιάλη, κλείστε καλά και ανακινήστε για λίγη ώρα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.