Υλικά για 2 άτομα

  • 4 πατάτες
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • βούτυρο
  • τυρί κρέμα
  • μπέικον

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Πλένετε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβετε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάτε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζετε με ηλιέλαιο.
Βήμα 3
Πασπαλίζετε με αλάτι και βάζετε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα. Βάζετε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 4
Για να δείτε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες, τις πιέζετε με ένα μαχαίρι. Αν είναι μαλακές, σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
Βήμα 5
Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν ενώ με ένα μαχαίρι τις χαράσσετε μέχρι τη μέση. Πιέζετε με μια πετσέτα τις δυο άκρες για να ανοίξουν.
Βήμα 6
Για να τις γεμίσετε, βάζετε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβετε το μπέικον το οποίο προηγουμένως έχετε ψήσει στην σχάρα ή στην τοστιέρα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.