Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. καυτερά λουκάνικα
- 500 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
- ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- ½ φλ. (60 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το λουκάνικο (κομμένο σε μπουκιές) και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι. Υπολογίστε εδώ χρόνο ψησίματος, περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το μπρόκολο, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε.
Βήμα 3
Κατόπιν, ρίχνετε το ριγκατόνι και το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και τα ζυμαρικά να είναι μαλακά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 5
Αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε με έξτρα παρμεζάνα και σερβίρετε
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.