Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καυτερά λουκάνικα
  • 500 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • ½ φλ. (60 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το λουκάνικο (κομμένο σε μπουκιές) και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι. Υπολογίστε εδώ χρόνο ψησίματος, περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το μπρόκολο, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε.
Βήμα 3
Κατόπιν, ρίχνετε το ριγκατόνι και το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και τα ζυμαρικά να είναι μαλακά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 5
Αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε με έξτρα παρμεζάνα και σερβίρετε
TAGS