Υλικά

  • 450 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. σησαμέλαιο
  • 3 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά για το γλάσο και αφήστε να βράσουν μέχρι το μείγμα σας να γίνει κολλώδες.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, 1/4 φλ. τσαγιού από το γλάσο σόγιας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Πλάστε τα κεφτεδάκια. Αν δείτε ότι τα κεφτεδάκια δεν τυλίγονται σε μπάλα προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  4. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια απόχρωση.
  5. Βουρτσίστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές με το γλάσο σόγιας σος και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
  6. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.