Υλικά

  • 450 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. σησαμέλαιο
  • 3 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για το γλάσο

  • 1 φλ. τσαγιού σόγια σος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι ρυζιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάκε
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία μικρή κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά για το γλάσο και αφήστε να βράσουν μέχρι το μείγμα σας να γίνει κολλώδες.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, 1/4 φλ. τσαγιού από το γλάσο σόγιας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Πλάστε τα κεφτεδάκια. Αν δείτε ότι τα κεφτεδάκια δεν τυλίγονται σε μπάλα προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια απόχρωση.
Βήμα 5
Βουρτσίστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές με το γλάσο σόγιας σος και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.