Υλικά

  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 τρουφάκια μέντας εμπορίου

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο.
  2. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη φρέσκια μέντα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  3. Σουρώνετε το γάλα και αφαιρείτε τη μέντα. Περιχύνετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε για ένα λεπτό.
  4. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε για να λιώσει η σοκολάτα.
  5. Όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο, το αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
  6. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη – λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνετε στη σοκολάτα.
  7. Μόλις το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο, σημαίνει ότι η μους είναι έτοιμη.
  8. Ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι τα τρουφάκια μέντας και τα προσθέτετε στη μους.
  9. Ανακατεύετε καλά ώστε να απορροφηθούν.
  10. Μοιράζετε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.