Υλικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (200 γραμμάρια το καθένα)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μακρύ κόκκινο τσίλι χωρίς τα σπόρια κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 εκατοστών κομμάτι φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση

  1. Βράστε 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε μέτρια εστία μέχρι να βράσει το νερό. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας μέσα στον μπαμπού ατμομάγειρα.
  2. Τοποθετήστε τον πάνω απ’ την κατσαρόλα, καλύψτε με το καπάκι μπαμπού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και μέσα.
  3. Τέλος αφαιρέστε από την κατσαρόλα και κρατήστε το ζεστό.
  4. Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το τσίλι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και σάλτσα σόγιας σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  5. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσεκτικά ρίξτε από πάνω το μείγμα με τζίντζερ.
  6. Απλώστε το μείγμα με το τζίντζερ πάνω από τα ψάρια και σερβίρετε με το μείγμα κόλιανδρου.