Υλικά

  • Μερικοί στήμονες σαφράν
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 ασπράδια
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο botrini.gr.