Υλικά

  • 12 φέτες ψωμί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 αχλάδια κομμένα σε φέτες
  • 10 φέτες προσούτο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μέλι και καρύδια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μπαλσάμικο ξίδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνετε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
  3. Σε ένα ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε πάνω τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
  4. Στη συνέχεια κόβουμε με σε λεπτές φέτες τα αχλάδια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  5. Έπειτα βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας ταυτόχρονα τις φέτες για να μην καούν.
  6. Βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας τις φέτες μπαγκέτας και απλώνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βαλσάμικο μέσα στο μπολ με τα αχλάδια και ανακατεύουμε.
  7. Περιχύνουμε τα αχλάδια πάνω σε κάθε μπρουσκέτα μαζί με 2 ή 1 φέτα προσούτο και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.