Υλικά
- 1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
 - 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι τριμμένο
 - 1 αυγό
 - 1/2 κούπα φρυγανιά
 - 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού παρμεζάνα
 - 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
 - Αλάτι και πιπέρι
 - Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
 - Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
 - Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
 - Τηγανίζουμε τους κεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού. Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.