Αυτή η vegan συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το ζωικό τυρί και μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι ή πίτσες. Πρωταγωνιστές είναι οι ξηροί καρποί, η διατροφική μαγιά και αρωματικά καρυκεύματα.

Υλικά (1 μικρό βάζο)

  • 50 γρ. κολοκυθόσποροι
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ανάλατα
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μορφή πούδρας.
  • Βήμα 2: Αποθηκεύουμε το plant-based τυρί μας σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά 30 γρ.

  • Ενέργεια: 78 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
  • Λιπαρά: 4,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI