Το στραγγιστό γιαούρτι διαφέρει από τα άλλα είδη γιαουρτιού, καθώς περνά από μια ειδική διαδικασία στράγγισης για την απομάκρυνση του ορού γάλακτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο πηκτό προϊόν με πλούσια, κρεμώδη υφή και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Υλικά (8-10 κομμάτια)

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 2 αβγά
  • 100 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη, με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 2 κ.σ. ανάμεικτο μαύρο και λευκό σουσάμι
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
  • Βήμα 2: Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και το ανθότυρο.
  • Βήμα 3: Ομογενοποιούμε τα υλικά, στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι (στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 173 kcal
  • Υδατάνθρακες: 28,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26,1 γρ.
  • Λιπαρά: 12,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI