Μία εκδοχή μεξικάνικης σαλάτας που, εκτός από πολύ χορταστική, είναι και πολύ πρωτεϊνική, γεμάτη πολύτιμες βιταμίνες, καλά λιπαρά και ιχνοστοιχεία.
Υλικά (2 μερίδες)
- 3-4 κούπες ωμή σαλάτα της επιλογής σας
- 140-150 γρ. τόνο σε νερό
- ½ κούπα κινόα βρασμένη
- 2/3 κούπας βρασμένο όσπριο της επιλογής σας (προτείνω μαύρα / κόκκινα φασόλια / μαυρομάτικα)
Για τη σως
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. sweet chilli sauce
- 3 κ.γ. μουστάρδα
- λίγο ξύδι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και ανακατεύουμε.
- Βήμα 2: Ξεχωριστά, σε ένα σέικερ, χτυπάμε τα υλικά για τη σως.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε τη σως στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 340 kcal
- Υδατάνθρακες: 15,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26,2 γρ.
- Λιπαρά: 5,5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI