Μία εκδοχή μεξικάνικης σαλάτας που, εκτός από πολύ χορταστική, είναι και πολύ πρωτεϊνική, γεμάτη πολύτιμες βιταμίνες, καλά λιπαρά και ιχνοστοιχεία.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 3-4 κούπες ωμή σαλάτα της επιλογής σας
  • 140-150 γρ. τόνο σε νερό
  • ½ κούπα κινόα βρασμένη
  • 2/3 κούπας βρασμένο όσπριο της επιλογής σας (προτείνω μαύρα / κόκκινα φασόλια / μαυρομάτικα)

Για τη σως

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. sweet chilli sauce
  • 3 κ.γ. μουστάρδα
  • λίγο ξύδι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 2: Ξεχωριστά, σε ένα σέικερ, χτυπάμε τα υλικά για τη σως.
  • Βήμα 3: Ρίχνουμε τη σως στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 340 kcal
  • Υδατάνθρακες: 15,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26,2 γρ.
  • Λιπαρά: 5,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI