Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 3 φέτες φρέσκο τζίντζερ (αποφλοιωμένο)
  • 150 ml κονιάκ, ρούμι ή αμαρέτο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τις φέτες πορτοκαλιού, το κρασί, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον γλυκάνισο και το τζίντζερ σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ζεστάνετε σε σιγανή φωτιά για 10- 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αφήσετε το μείγμα να βράσει.
  3. Προσθέστε το αλκοόλ και ανακατέψτε.
  4. Αδειάστε το ζεστό κρασί σε ποτήρια και σερβίρετε ζεστό.