Υλικά
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 γαρύφαλλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 3 φέτες φρέσκο τζίντζερ (αποφλοιωμένο)
- 150 ml κονιάκ, ρούμι ή αμαρέτο
Εκτέλεση
- Βάλτε τις φέτες πορτοκαλιού, το κρασί, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον γλυκάνισο και το τζίντζερ σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Ζεστάνετε σε σιγανή φωτιά για 10- 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αφήσετε το μείγμα να βράσει.
- Προσθέστε το αλκοόλ και ανακατέψτε.
- Αδειάστε το ζεστό κρασί σε ποτήρια και σερβίρετε ζεστό.