Υλικά
- 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 3 κ. σ. κόκκινο κρασί
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 800 γρ. σάλτσα με ντομάτες σε κύβους
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 3/4 κ. γλ. κανέλα
- 1/8 κ. γλ. αλεσμένο μπαχάρι
- 1/8 κ. γλ. γαρύφαλλο
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μπούτια κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας. Αλατίστε το αλεύρι, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και πασπαλίστε με το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε τα κομμάτια για να καλυφθούν καλά.
- Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κάψει, ψήστε το κοτόπουλό σας για 1- 2 λεπτά ανά πλευρά.
- Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και από τις δύο πλευρές, προσθέστε το κρασί στο τηγάνι για να σβήσετε. .
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατέψτε απαλά για δύο λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό.
- Φέρτε το φαγητό σε βρασμό, σκεπάστε το και σιγοβράστε το για 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με τον ουρανίσκο σας.