Υλικά
- 6 φέτες μπέικον
 - 4 αυγά
 - 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
 - 1 μικρή φέτα λευκό ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ή 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
 - 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
 - ΄1/2 κ. γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
 - 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο
 
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200.
 - Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μικρό ταψί και ψήστε το για 5- 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην είναι πολύ τραγανό.
 - Αφαιρέστε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο στο ταψί.
 - Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε), το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και λίγο αλάτι.
 - Μειώστε τη θερμοκρασία του air fryer στους 170 βαθμούς.
 - Ρίξτε το μείγμα αυγών σε μία φόρμα, τοποθετήστε στο air fryer και ψήστε για 8- 12 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
 - Ψιλοκόψτε το μπέικον και πασπαλίστε το πάνω από τη μαγειρεμένη φριτάτα μαζί με το τυρί που κρατήσατε.
 - Επιστρέψτε στο air fryer για 1- 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
 - Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο και σερβίρετε.