Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε εξειδίκευσε τις παρεμβάσεις για τον δεύτερο κύκλο του Fuel Pass που ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το Fuel Pass 2 θα ισχύει για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και οι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με όριο τα 45.000 ευρώ.

Η ενίσχυση για την κατανάλωση βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ.

Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αυτή η επιδότηση ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ.

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Σκυλακάκης: Μπορούμε να βοηθάμε τους πολίτες γιατί έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη

Το fuel pass 2 απευθύνεται σε περισσότερους, καθώς διευρύναμε τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την πλατφόρμα και θα μπορούν με ευκολία να τη χρησιμοποιήσουν.

Τρεις λόγοι: ρυθμός ανάπτυξης πολύ υψηλός το 2021, 8,3% παρά την καταστροφολογία και αυτή η ανάπτυξη είναι ποιοτική, στηρίζεται σημαντικά στις εξαγωγές. Έχουμε σημαντική μείωση της ανεργίας, δίνει σημαντικά περιθώρια για το 2022. Έχουμε ικανοποιητική πορεία των εσόδων. Τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν πολύ καλή πορεία και οι πρώτες ενδείξεις για το Μάιο είναι πολύ ενθαρρυντικές. Τα έσοδα στηρίζονται σε αύξηση του κατά κεφαλήν εσόδου. Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις.

Ο πληθωρισμός που είναι εισαγόμενος, οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών τιμών. Πρέπει να καταλαβαίνει ότι πολίτης ότι είναι βαριά η επίπτωση στην οικονομία, κάθε 10 ευρώ αύξησης στο φυσικό αέριο μας στερεί έσοδα, καθώς μειώνει το ΑΕΠ.  Μπορούμε να βοηθάμε γιατί έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη, γιατί με συνέπεια προωθήσαμε επί 3 χρόνια τις μεταρρυθμίσεις και την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Δουλέψαμε παρά τις κρίσεις, στη διάρκεια των κρίσεων πολύ σκληρά ως κυβέρνηση.