Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να εξασφάλισε τεράστια προμήθεια φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, καθώς έχουν επιβληθεί κυρώσεις στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Οι ft.com αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορά έως και 15 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και φέρεται να πρόκειται για ένα σχέδιο που πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Μάλιστα, στους Financial Times μίλησαν τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με τους οποίους ο Τζο Μπάιντεν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόκειται να ανακοινώσουν την συμφωνία το πρωί της Παρασκευής.

Τέσσερις νέες μονάδες του ΝΑΤΟ σε Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενισχύσουν την άμυνα, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, και θα αναπτύξουν τέσσερις νέες μονάδες μάχης σε Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, ανέφερε σε δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες της Συμμαχίας θα αναπτύξουν επίσης σχέδια για επιπρόσθετες δυνάμεις και μέτρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκέπτεται την Ευρώπη στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

NATO

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στοχεύοντας δεκάδες ρωσικές αμυντικές εταιρείες, εκατοντάδες μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου καθώς και τον πρόεδρο της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγία, προειδοποιώντας ότι στις συναλλαγές που έχουν σχέση με χρυσό και που εμπλέκουν τη Ρωσία μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις από τις αμερικανικές αρχές.

«Ο στόχος μας εδώ είναι να αφαιρέσουμε μεθοδικά τα οφέλη και τα προνόμια από τη Ρωσία που κάποτε απολάμβανε ως συμμετέχουσα στη διεθνή οικονομική τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.