Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η Κρατική Δούμα ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσε η ρωσική κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση εξόφλησης του δανείου παρατείνεται από το 2018 στο 2022 και το επιτόκιο μειώνεται από 4,5% σε 2,5%. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Παράλληλα, ο κ. Ναρίσκιν ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση και την κυπριακή Βουλή, για τη σταθερή θέση αρχής που τηρεί η Κύπρος στο θέμα της ουκρανική κρίσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού λαού στο σύνολό του, για τη στάση που τηρεί το ρωσικό κράτος στο Κυπριακό τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και σε όλα τα διεθνή βήματα. Τόνισε ότι στο πρόσωπο της Κύπρου, η Ρωσία μπορεί πάντοτε να βλέπει έναν σταθερό φίλο και υποστηρικτή τόσο εντός της ΕΕ όσο και ευρύτερα διεθνώς.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στη Μόσχα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν αναχώρησαν από τη Μόσχα για τις εξοχικές κατοικίες του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντιέντεφ και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν όπου θα γίνουν δεχτοί διαδοχικά. Στην εξοχική κατοικία Πούτιν θα υπογραφούν σειρά σημαντικών διακρατικών συμφωνιών και θα ακολουθήσει γεύμα