Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να συζητήσει σήμερα στη Φρανκφούρτη εναλλακτικά μέτρα για την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που σχεδιάζει, καθώς και για την αντίδρασή της στις ελληνικές εκλογές, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι ελληνικές εκλογές θα διεξαχθούν τρεις ημέρες μετά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου, το οποίο θα λάβει αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει ταχθεί υπέρ ενός προγράμματος αγορών κρατικών ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης, αλλά ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν, δεν θέλουν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Τα στελέχη της ΕΚΤ επεξεργάζονται εναλλακτικούς τρόπους ποσοτικής χαλάρωσης και αναμένεται να προτείνουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τρεις επιλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.