Αυξημένη ζήτηση καταγράφεται για το τριετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου καθώς, σύμφωνα με το Reuters, οι προσφορές που έχουν κατατεθεί κυμαίνονται στα επίπεδα των 3 δισ. ευρώ.

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,5% – 3,62%, με αναλυτές της Commerzbank να προβλέπουν ότι δεν αποκλείεται να κινηθεί και λίγο χαμηλότερα (στο 3,25%), ενώ το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σήμερα το απόγευμα.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas.

Η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, έγινε τον Απρίλιο με έκδοση 5ετούς ομολόγου. Όπως σχολιάζει το Reuters, η δεύτερη έξοδος στις αγορές σηματοδοτεί τη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την κρίση χρέους που ξεκίνησε το 2010 και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση επιτάχυνε την έκδοση του ομολόγου προκειμένου αφενός να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα εν όψει της λήξης ομολόγων 6,7 δισ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο και αφετέρου να στείλει μήνυμα στους εταίρους ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της.