Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, έως ότου ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις τους, φέρονται οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Το 85% από αυτούς έχει ήδη τοποθετήσει ταμειακές μηχανές στους πάγκους και, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών και Λαϊκών Αγορών, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, ήρθε η σειρά της διευθέτησης των φορολογικών τους αιτημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, μόνον εάν επιλυθούν τα προβλήματα αυτά οι Έλληνες καταναλωτές θα συνεχίσουν να βρίσκουν στις λαϊκές φθηνά και ελληνικά προϊόντα, ενώ σήμερα – όπως είπε – αγοράζουν «φθηνά μεν αλλά μαϊμού δε».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, εάν δεν επιλυθούν τα φορολογικά ζητήματα των παραγωγών, «πολύ σύντομα θα αποσυρθούν από τους πάγκους και τη θέση τους θα πάρουν μεγαλέμποροι, που χωρίς κανένα ενδοιασμό θα βάλουν καπέλο στα περισσότερα προϊόντα».

Το βασικό ζήτημα που πρέπει να αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, είναι η αναγνώριση του «Ειδικού Στοιχείου» από τις Εφορίες, οι οποίες όμως δηλώνουν άγνοια επί του θέματος. Πρόσθεσε, πάντως, πως ύστερα από τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία θα ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.