Υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας AGC στη Μύκονο, ύψους 60 εκατ. ευρώ, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε από το ΣτΕ.

Μετά την υπογραφή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη μεγάλη αυτή επένδυση στη Μύκονο, γιατί πρόκειται για μία από τις ταχύτερες αδειοδοτικές διαδικασίες που έχουν γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που πέτυχαν να κάνουν τόσο καλή δουλειά, καθώς η διαδικασία πέρασε από το ΣτΕ με ελάχιστες παρατηρήσεις. Αποδεικνύεται ότι όταν όλοι δουλεύουμε καλόπιστα και με εργατικότητα, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και αυτά που φάνταζαν αδύνατα».

Ο κ. Μαντζούφας τόνισε: «Σήμερα υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, το Προεδρικό Διάταγμα και αποστέλλεται μετά την υπογραφή των συναρμοδίων υπουργών, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή.

Αφορά τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας AGC, στη Μύκονο 60 εκατομμυρίων, με ειδικό χωρικό σχέδιο.

Είναι μία άκρως περιβαλλοντολογική και αναπτυξιακή επένδυση, ποιοτικού τουρισμού, πλήρως εναρμονισμένη στη μορφολογία και στο περιβάλλον της Ελλάδος».