Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,50%, υπό το φως στοιχείων περί βελτίωσης του οικονομικού κλίματος αργότερα εφέτος.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα, η ευρωπαϊκή μεταποιητική βιομηχανία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης και αναμένεται να ανακάμψει στη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο στο επίπεδο του 1,6%, ήτοι πλησιέστερα αλλά πάντως χαμηλότερα από το επίπεδο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ ως επίπεδο που επιδιώκει να διατηρεί στο πλαίσιο της πολιτικής νομισματικής σταθερότητας.

Η ΕΚΤ διατήρησε επίσης αμετάβλητο το επιτόκιο οριακής αναχρηματοδότησης στο επίπεδο του 1%, διατηρώντας παράλληλα το καταθετικό της επιτόκιο στο μηδέν.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να παρουσιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.