ΕΦΚΑ: Πώς θα βρείτε τα εκκαθαριστικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Αναρτώνται σήμερα για 1,7 εκατ. συνταξιούχους - Βήμα βήμα η διαδικασία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:20
01/10/2019
ΕΦΚΑ: Πώς θα βρείτε τα εκκαθαριστικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων
21
loading

Παρέμειναν «κρυφά» για εννέα μήνες, και πιο συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του 2018. Τα αποκαλυπτήρια ξεκινούν από σήμερα.

Ο λόγος για τα εκκαθαριστικά ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων στα οποία θα αποτυπώνεται το αποτέλεσμα από τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους με το νόμο Κατρούγκαλου. Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει από τον ΕΦΚΑ η σταδιακή ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών για 1,7 εκατ. συνταξιούχους. Στο σκοτάδι ως προς το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού θα παραμείνουν περίπου 223.000 συνταξιούχοι, καθώς για αυτούς δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να βρουν τα νέα σημειώματα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr). Στα ενημερωτικά σημειώματα θα περιλαμβάνεται:

-  Η εθνική σύνταξη. Το ποσό θα κυμαίνεται μεταξύ 345,6 ευρώ (για 15 έτη ασφάλισης) και 384 ευρώ (για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά από τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης).

-  Η  ανταποδοτική σύνταξη. Εξαρτάται από τις εισφορές που είχε πληρώσει ο συνταξιούχος στον ασφαλιστικό του βίο και υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, τον χρόνο ασφάλισης και τα ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης.

-  Η προσωπική διαφορά. Προκύπτει από τη διαφορά ανάμεσα στο καταβλητέο ποσό πριν από τον Μάιο του 2016 και το ποσό που βγαίνει από τον επανυπολογισμό.

Δεν θα περιλαμβάνονται μια σειρά από μνημονιακές κρατήσεις και συγκεκριμένα οι περικοπές των νόμων 4051 και 4093, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές το 2015 από το ΣτΕ. Από τις κρατήσεις θα εμφανίζονται μόνο η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και η εισφορά υγείας.

Πώς θα δουν τα εκκαθαριστικά οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι για να βρείτε τα σημειώματα για τις συντάξεις τους στον ΕΦΚΑ πρέπει να μπείτε στην σελίδα efka.gov.gr. Στη συνέχεια θα κατεβείτε στο σημείο που γράφει «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για Συνταξιούχους» και επιλέγετε «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος».

Μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας αυτής «Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων», έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία  (Αριθμό Μητρώου, Αριθμού Μητρώου ΔΙΑΣ) να ενημερώνεστε σε μηνιαία βάση, από την ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού σας λογαριασμού και μετά, για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης σας αναλυτικά.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχος του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, τ.ΤΣΠ-ΑΤΕ, τ.ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, τ.ΤΥΔΚΥ, τ.ΤΑΠ ΔΕΗ, τ.ΤΑΠΙΛΤ, τ.ΤΑΠΤΠ, τ.ΤΕΑΠΕΤΕ, τ.ΤΣΑΥ) καθώς και του ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) - έως 08/2016.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Κωνσταντονιδόυ

  Μέχρι και εχθές 21/10/2019 Δεν μπορείς να δεις τίποτα

 2. avatar Κούλλης

  Πότε οι σωρευτικές συντάξεις, υποτίθεται 10/10 θα ήταν έτοιμες....?

 3. avatar Ασφαλισμένος σε συνταξιοδότηση

  Κύριοι της Διοίκησης του ΕΦΚΑ δεν το πήρατε πρέφα ότι οι έχοντες την αρμοδιότητα πιο κάτω από εσάς Γενικοί Δντές - Δντές - Προϊστάμενοι σας εκθέτουν, είχατε την υποχρέωση να αναρτήσετε τα εκκαθαριστικά την 1η Οκτ. στη συνέχεια το πήγατε 9 Οκτ. και έπεται συνέχεια. Σφίχτε τους τα λουριά, ζητήστε τους απόδοση έργου ημέρας και μην παρασύρεστε από προφάσεις και δικαιολογίες όπως έλλειψη προσωπικού κ.α - την τελευταία 4ετία έμαθαν να μην έχουν καλές σχέσεις με την εργασία -. Βέβαια εξαίρεση αποτελεί ένας μικρός αριθμός ευσυνείδητων υπαλλήλων που δουλεύουν φιλότιμα αλλά αυτούς οι προηγούμενοι της Διοίκησης φρόντισαν να τους περιθωριοποιήσουν, οφείλετε να τους αποκαταστήσετε άμεσα και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης ευθύνης τις οποίες δικαιούνται.

 4. avatar Σ.Α

  Κύριε Διοικητά, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπολείπεται μεγάλος αριθμός μη αναρτηθέντων εκκαθαριστικών σημειωμάτων συντάξεων και η δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας λήγει αύριο, αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί χρόνο, ωστόσο μια ανακοίνωση σας επί της πορείας του θέματος είναι αναγκαία.

  1. avatar Συνταξιούχος

   Συμφωνώ με το σχόλιο, μια ανακοίνωση κ.Διοικητά και κ. κ Υποδιοικητές είναι αναγκαία, ο κόσμος όλη την ημέρα είναι κρεμασμένος στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ δεν τον λυπάστε, βγάλτε επιτέλους μια ανακοίνωση και πέστε ακριβώς πότε θα αναρτηθούν για να μην συμπεριληφθείτε και εσείς στο ότι όλοι το ίδιο είσαστε, και να μην εκθέτετε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και τον Πρωθυπουργό που κάνουν φιλότιμο και αναγνωρίσιμο αγώνα.

 5. avatar Κακαλη

  Δεν μπορω κι εγω να μπω στο συστημα

 6. avatar φιλιππος53

  οχι γιαννης αλλα γιαννακης ......μου αφαιρουν 1000 τον μηνα εδω και 10 χρονια και με κοροιδευουν με χαρτια που αποδεικνυουν την κλοπη μετα απο 40 χρονια εργασιας ,,,,,

 7. avatar Α.Σ

  Η όλη προσπάθεια της σημερινής Πολιτικής Ηγεσίας να αρχίσει στους δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της να γνωστοποιεί σε 1.700.000 συνταξιούχους τα νέα εκκαθαριστικά της σύνταξής τους, όπως αυτή προκύπτει με το νόμο 4387/2016, κι όταν μάλιστα η προηγούμενη Ηγεσία του Υπουργείου επί 7μήνου και πλέον τα απέκρυπτε!!! , είναι επαινετή και αξιέπαινη, όπως επίσης επαινετή και αξιέπαινη είναι και η δέσμευσή του Υπουργού ότι τα χρεωστικά εκκαθαριστικά θα έχουν μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και καμία αναζήτηση πληρωμής, κι ακόμη ότι θα γίνουν σεβαστές οι αναμενόμενες δικαστικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις.
  Ωστόσο οι ανακοινώσεις αντιμετώπισης ασφαλιστικών ζητημάτων θα πρέπει να έχουν ακριβή ημερομηνία διεκπεραίωσής τους για να μην δίνεται αφορμή δυσμενών σχολίων.
  Αναμένουμε την κατάργηση του νόμου 4387/2016 και την τροποποίηση των οικείων άρθρων του νόμου 1264/ 1982 περίτων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

 8. avatar Γαβαλας παναγιωτης

  Δεν μπορω να μπο στο σύστημα Γιατί δεν μου το στέλνουν στο σπίτι μου Ευχαριστώ

 9. avatar Νίκος ΜΑΜΟΥΡΑΣ

  ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ. ΝΤΡΟΠΗ.

 10. avatar Αγνώστου πατρός

  Τα αρχεία του ΕΦΚΑ ειναι για αυτοκτονία. Ελλειπή στοιχεία παντου. Δεν εχει ονόματα πατέρα, παιδιά αγνώστου μητρός, και παντα με την ένδειξη " δεν δηλώθηκε" Δήλαδη παλι εκει φταίμε. Σιχαμένοι και άχρηστοι μηχανογράφοι ( data entry).

 11. avatar ειναι τα καμωματα συριζα και ΑΝΕΛ

  κρυφα κι ανακρυφα ολα.....αν τα εβλεπαν οι συνταξιουχοι...θα τον μαυριζαν εντελως....

 12. avatar ΠΕΤΡΟΣ Π.

  ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

 13. avatar Mofos

  Τι γίνεται με τα υπόλοιπα ταμεία;Τα ξεχάσαμε;

 14. avatar antonak

  δεν υπάρχει τιποτα μεχρι 14.30 σήμερα 1/10/19

 15. avatar Ανδρέας Π.

  Μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει!!!

 16. avatar ΜΑΡΙΑ Θ.

  ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ.

 17. avatar Αντώνης (anto)

  Και γιατι εφόσον οι συγκεκριμένες μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 ε΄χουν κριθεί αντισυνταγματικές εξακολουθούν να παρακρατούνται και σήμερα; Τι υποκρύπτει αυτή η πρακτική;

 18. avatar Blind Guardian

  αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί δεν μας τα δίνει το ΓΛΚ ενώ τα έχει τυπωμένα.Ποτέ δεν σταμάτησε να τα εκδίδει.Είναι χωρίς τις διαφορές θα πει κάποιος.Ουδόλως μας αφορά. Υπάρχουν άλλου είδους αυξομειώσεις που αφορούν άλλους.

 19. avatar ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

  ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
  ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  Ζητάμε συγγνώμη γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων του 2019.
  ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ?

 20. avatar ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΑΣΤΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

  μΈΧΡΙ ΤΏΡΑ 8:06 Δεν υπάρχει καμμιά δυαντότητα να δεις εκκαθαριστικό.Υπάρχει μέχρι το δεκέμβριο τουμ 2018

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει