Η αξιολόγηση του 2ου Προγράμματος Σταθεροποίησης από το ΔΝΤ δείχνει ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης πρέπει να στραφεί στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Εurobank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 δείχνουν ότι το πρόβλημα της υστέρησης των εσόδων παραμένει, οι τελικές αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 ανέρχονται σε μόλις 2,9 δισ. ευρώ με ελπίδες για βελτίωση επιδόσεων τους επόμενους μήνες, αναφέρουν.

Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι η ανεργία παραμένει τον Μάρτιο του 2013 σε επίπεδα ρεκόρ ιδίως αυτή των γυναικών και των νέων, ενώ η βελτίωση του Οικονομικού Κλίματος συνεχίστηκε και τον Μάιο του 2013, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Επίσης αναφέρουν ότι στη μεταποίηση ο ρυθμός επιδείνωσης μειώθηκε εκ νέου τον Μάιο του 2013 σύμφωνα με το δείκτη PMI ενώ η Καταναλωτική Εμπιστοσύνη βελτιώθηκε αισθητά τον Μάιο του 2013 παρότι τα νοικοκυριά παραμένουν απαισιόδοξα.