Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, ξεκαθάρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι δεν βρίσκεται υπό συζήτηση κανένα σχέδιο από την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν σχεδιάζεται παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Α. Αλταφάζ απάντησε: «Όχι. Δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση, κανένα σχέδιο, καμία προετοιμασία για παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε, δεν έχει νόημα, αφού γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει σωστά το πρόγραμμα».

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει αν το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή συζήτηση που είχε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου στο Βερολίνο με το Γερμανό ομόλογό του Γόλφκανγκ Σόιμπλε, ο Αμαντέο Αλταφάζ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν βλέπει το λόγο να γίνεται τέτοια συζήτηση, λαμβανομένου υπόψη ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα απαραίτητα μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και οι στόχοι του προγράμματος τείνουν να εκπληρωθούν.

«Αυτά ακριβώς επισημαίνει η πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της Ειτροπής για την υλοποίηση του προγράμματος σταθεροποίησης της Ελλάδας», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν και κατέληξε λέγοντας ότι η Επιτροπή πιστεύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει σωστά το πρόγραμμα και πως στόχος είναι η χώρα να επιστρέψει στις αγορές, πριν από τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή πριν το 2013.