Ελάφρυνση βαρών για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου των off shore εταιρειών στην Κύμη Ευβοίας.

Ο κ. Μαυραγάνης αφού χαρακτήρισε προβληματικό το προηγούμενο καθεστώς ελέγχου των off shore εταιρειών ανακοίνωσε τον έλεγχο όλων των σχετικών υποθέσεων (περίπου 900) από τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και την απεμπλοκή των τοπικών εφοριών από τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον έλεγχο ιδιωτών με μεγάλο πλούτο αλλά και στις ειδοποιήσεις που αποστέλλονται σε όσους προχώρησαν σε εμβάσματα στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

«Αυτή η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής», τόνισε και προσέθεσε πως στόχος είναι να επιτευχθούν «χειροπιαστά αποτελέσματα».

Προκληθείς από τον βουλευτή Ευβοίας να σχολιάσει την επιβολή φόρου 45% στους μισθωτούς ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι ευαίσθητη στο θέμα της ελάφρυνσης των βαρών των χαμηλών εισοδημάτων.

«Θα το διαπιστώσετε και με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, περιγράφοντας τις διορθωτικές κινήσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.