Σε κατάρρευση έχει οδηγηθεί η αγορά ακινήτων. Η έκρηξη της ανεργίας, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η ύφεση, έχουν προκαλέσει μείωση των ενοικίων των κατοικιών μέχρι και 50% και των καταστημάτων έως και 45%.

Πολλοί ιδιοκτήτες, όπως αναφέρει το Έθνος, «πάγωσαν» τις εξώσεις, καθώς έτσι προσδοκούν ότι θα εισπράξουν τα καθυστερούμενα ενοίκια για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, ενώ ενοικιαστές επιλέγουν τη συγκατοίκηση και μάλιστα σε διαμερίσματα που δεν εξαρτώνται από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.

«Οι τιμές στα βόρεια προάστια έχουν υποχωρήσει έως 50% για ακίνητα με εμβαδόν άνω των 250 τετραγωνικών μέτρων. Πέρυσι το μίσθωμα έφτανε τα 3.000 ευρώ και σήμερα προσφέρεται προς 1.500 ευρώ το μήνα και το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό», τονίζουν ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων.

Στις δυτικές συνοικίες, από 5 ευρώ και 6,5 ευρώ το τ.μ. πέρσι, έχουν μειωθεί φέτος στα 4,5 έως 6 ευρώ αντίστοιχα. Στα νότια προάστια οι τιμές σημείωσαν μικρή κάμψη. Από τα 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο διολίσθησε στα 11 ευρώ και αντίστοιχες μειώσεις έχουν συντελεστεί στα μικρότερα διαμερίσματα.

Στο κέντρο της Αθήνας τα μισθώματα διαμορφώνονται φέτος στα 15 ευρώ από 18 ευρώ το τ.μ. πέρσι και στα μικρότερα διαμερίσματα έπεσε στα 6 από 9 ευρώ.