Ξεκίνησε η «απογραφή» για την επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:17
17/10/2012
Ξεκίνησε η «απογραφή» για την επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης
2
loading

Την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία «απογράφονται» οι ένοικοι ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών και τα χιλιοστά επιβάρυνσης του κάθε διαμερίσματος επί των κοινοχρήστων προκειμένου να δρομολογηθεί η επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης ενεργοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TAXISNET, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους - ιδιοκτήτες, εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ο διαχειριστής πρέπει να επιλέξει το «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης» και αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Ο χρήστης ακολούθως συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχεί σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, ο όροφος και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων. Με τη συμπλήρωση αυτών των πεδίων, δημιουργείται το προφίλ της κάθε πολυκατοικίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορές πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται πως η επιστροφή φόρου θα είναι της τάξεως των 28 λεπτών ανά λίτρο.

Στην πλατφόρμα αυτή τα στοιχεία που θα ζητούνται θα αφορούν στο τιμολόγιο αγοράς του πετρελαίου και θα διασταυρώνονται μέσω του συστήματος Ήφαιστος. ενώ για κάθε χρήστη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Eagler

    Καλό είναι να υπάρχει σύνδεσμος για τα κριτήρια

  2. avatar Aliki Ilion

    φεξε μου και γλυστρισα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει