Στη διάψευση πληροφοριών που κατά καιρούς έχουν δει το φώς της δημοσιότητας και ανέφεραν πως η Μακρόνησος και άλλα ξερονήσια είναι προς πώληση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή τονίζεται πως το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση συγκεκριμένων νησιών.

Προσθέτει ακόμη ότι τα νησιά που είχαν αναφερθεί σε συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν σχετίζονται με έργα που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων νησιών.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας για το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν νησάκια του Αργολικού Κόλπου σε ιδιώτες.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας διευκρινίζει ότι «στο πλαίσιο της καταγραφής και ανάλυσης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη δημιουργία σχετικού περιουσιολογίου, έγινε και καταγραφή 585 νησίδων που βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου».