Την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ευρωζώνης επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin, σε ερώτηση δημοσιογράφων για να σχολιάσει την επιμονή της Σλοβακίας να μη μετάσχει στο οικονομικό πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Ο Φιλανδός Επίτροπος δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το Ecofin ότι εφόσον η Σλοβακία δεν δέχεται να εκταμιεύσει το δάνειο προς την Ελλάδα, οι υπόλοιπες 14 χώρες της ευρωζώνης θα επωμιστούν αναλογικά το ποσό, που αντιστοιχεί στη Σλοβακία για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Όλι Ρεν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο υπουργό Οικονομικών, Ιβάν Μίκλος, για το θέμα του δανείου προς την Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να είναι αλληλέγγυα μεταξύ τους. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι», τόνισε ο Φιλανδός Επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και αρκετοί υπουργοί Οικονομικών χωρών του ευρώ εξέφρασαν, κατά το Συμβούλιο Eurogroup, τη δυσαρέσκειά τους για την παραβίαση της δέσμευσης, που ανέλαβε η Σλοβακία ενώπιων της ευρωζώνης.