«Αναπάντεχη» χαρακτηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ την πτώση των τιμών των ακινήτων κατά 3,6% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου στο Λονδίνο. Στη λοιπή Βρετανία οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,7%. Η πτώση του Ιουλίου αποδίδεται στην κακοκαιρία, στην αναταραχή που προκάλεσαν οι εορτασμοί για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της Βασίλισσας , στην αύξηση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων αξίας άνω των 2 εκατ. στερλινών και τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών έχει καταστεί πλέον φανερό ότι η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα έχει, και αυτή τη φορά, υψηλό κόστος για τους διοργανωτές.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ούτε η προσέλευση του κόσμου είναι η αναμενόμενη ούτε η προσβασιμότητα στους αθλητικούς χώρους εύκολη – λόγω των μέτρων ασφαλείας – ούτε βεβαίως η εμπορική κίνηση είναι μεγάλη.

Η Ernst & Young προβλέπει το ξεφούσκωμα της φούσκας των ακινήτων του Λονδίνου με αφορμή τους Ολυμπιακούς. Διότι, παρά την κάμψη του Ιουλίου, οι τιμές των ακινήτων έχουν ξεπεράσει κατά 20% τα προ της κρίσεως επίπεδα του 2007.