«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εισπράξουμε φόρους, που ακόμη δεν έχουν μπει στο σύστημα. Το δεύτερο είναι να ενεργοποιήσουμε τον ελεγκτικό μηχανισμό για να εισπράξουμε φόρους από ανέλεγκτες υποθέσεις» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στον Real Fm αναφορικά με τα έσοδα. Σημείωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί η πάγια εγκύκλιος για συνοπτικό έλεγχο και ότι υπάρχει λίστα με φορολογικά αντικείμενα που ελέγχονται.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τόνισε ότι έγινε σύντμηση στις δόσεις, αναγνώρισε πως υπάρχει ανομοιογένεια στο καθεστώς των δόσεων, για το οποίο, όπως είπε, στόχος είναι να ενοποιηθεί.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, σημείωσε: «Στο θέμα της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αναλάβουμε δράσεις, όπως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, να τιμωρούμε την εκ προθέσεως μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Θα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι ότι θα τιμωρείται η εκ προθέσεως μεγάλη φοροδιαφυγή».

«Θα επιδιώξουμε να απλοποιήσουμε το φορολογικό σύστημα. Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα κατανοητό, να μην είναι γραφειοκρατικό και να μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.